Een smartphone verzekeren tegen schade kan een beetje gek zijn en onverstandig, maar eigenlijk is meer de moeite waard. Indien je jouw smartphone wilt verzekeren tegen schade, dan is het zeker de moeite waard. Want zoals je weet is een smartphone meer dan een telefoontje, het is een minicomputer van meer dan 700 euro.

En als je een smartphoneverzekering afsluit bij SmartphonePolis, waarvoor ben je dan precies verzekerd, hoe hoog is het eigen risico en hoeveel ben je op maandelijkse basis kwijt voor je smartphone verzekering?

Verschil tussen smartphones

Een smartphone moet tegenwoordig veel meer dan alleen bellen, sms’en en snel internetten. Maar bijvoorbeeld een iPhone is een type smartphone, maar een smartphone is niet altijd een iPhone.

Veel verzekeraars maken dan ook een onderscheid tussen de iPhone en de smartphone, omdat een iPhone vaak duurder is dan de gemiddeld smartphone en daarom zeer gewild is bij dieven. Bij vele verzekeraars valt de iPhone wel onder de algemene smartphonedekking.

Ook bieden ze de mogelijkheid om meerdere apparaten te verzekeren. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan je smartphone, tablet, camera en laptop. Alles is dan op één polis gedekt. Dit wordt ook wel een buitenshuisverzekering genoemd.