Ooit van HDMI 2.1 gehoord? Waarschijnlijk heb je daar al iets van gehoord, want het is een technologie die op komst is. Dat betekent ook veel vragen en die probeer ik in dit blogbericht voor je te beantwoorden.

Is mijn nieuwe televisie achterhaald?

Nee, helemaal niet. Wanneer jouw televisie een 4K of UHD resolutie heeft en een ondersteuning heeft voor HDR, dan kun je met een gerust hart slapen.

De nieuwe HDMI 2.1-standaard biedt wel een aantal nieuwe mogelijkheden, maar naar onze verwachting zal het nog jaren duren voor de theoretische specs binnen die standaard – een resolutie van 8K en 4K-beelden aan snelheid van 120Hz – mainstream worden.

Is het mogelijk om oude apparatuur aan te sluiten op HDMI 2.1-poorten?

Ja ook dat is gewoon mogelijk. Ook wanneer je in de toekomst een televisie met HDMI 2.1-poorten, dan is het mogelijk om je bestaande AV-apparatuur hier op aan te sluiten.

Heb ik nieuwe kabels nodig?

Helaas wel. De nieuwe standaard vergroot namelijk de enorme hoeveelheid data die over een kabel gestuurd kan worden. Alleen de nieuwe lichting kabels zal voldoende bandbreedte om aan de HDMI 2.1 standaard te voldoen.

Voor meer informatie bezoek eens de website van RU Connected